среда, 22 декабря 2021 г.

ЗОЛОТА КНИЖКА ДРУЖИНИ РІЧАРДА III

 ПОБЛИЗУ ЙОРКА БРИТАНСЬКЕ ПОДРУЖЖЯ ЗА ДОПОМОГОЮ МЕТАЛОШУКАЧА ЗНАЙШЛО ПІДВІСКУ У ВИГЛЯДІ КРИХІТНОЇ ЗОЛОТОЇ БІБЛІЇ. КНИЖКА З ВИГРАВІРУВАНИМИ ФІГУРАМИ СВЯТИХ ЗАВДОВЖКИ 1,5 САНТИМЕТРИ І ЗАВВАЖКИ БЛИЗЬКО 5 ГРАМ ДАТУЄТЬСЯ ВЧЕНИМИ XV СТОЛІТТЯМ І, ЗА ЇХНІМ ПРИПУЩЕННЯМ, НАЛЕЖАЛА ДРУЖИНІ АНГЛІЙСЬКОГО КОРОЛЯ РІЧАРДА III.

На знахідці вигравіювані святі Леонард і Маргрет, які є покровителями дітонародження. Під час попередньої оцінки експерти припустили, що, можливо, це був подарунок вагітній жінці. Протягом XV століття золото було дозволено носити лише дворянам, тому власник книжки вважається родичем Річарда III, оскільки її знайшли поблизу землі, якою він володів між 1481 і 1483 роками. Ймовірно, власницею була його дружина Енн Невілл.


Експерти також припускають, що її виготовив сімейний ювелір і порівняли знахідку із коштовністю Міддлхема, золотим кулоном, який було виявлено металошукачем за 64 км від замку Міддлхем, будинку дитинства Річарда III. Він був проданий 1992 року за $3,4 млн.





Відомо, що подружжя з Ланкастера часто подорожують Великою Британією в пошуках незвичайних старожитностей до Йорка вирушили, бо знали про його багату історія. Спочатку вони думали, що знайшли вушну бирку для овець або якийсь амулет із суверенної лавки, проте, заглибившись приблизно на 12 см у ґрунт, виявили крихітну Біблію. Попередньо вартість знахідки може становити близько $135 тисяч.



Джерело - https://antikvar.ua

0 коммент.:

Отправить комментарий